Restaurant Vila Balea

PREPARATELE NOASTRE

În cadrul Complexul Turistic ”Vila Bâlea” vă așteptăm cu preparate cu specific vânătoresc și preparate tradiționale gătite cu drag de bucătarul nostru iscusit!

TRANSFĂGĂRĂȘANUL ESTE DESCHIS PÂNĂ LA NOI TOT TIMPUL ANULUI!

Restaurant Transfăgărășan

Vă puteți delecta cu..

Vrem să vă încântăm cu cele mai bune preparate, astfel punem mare accent pe ingrediente de calitate și chiar delicatese preparate chiar de noi.

Preparate Vânătorești
Preparate Vânătorești

Restaurantul are specific vânătoresc pentru ca oaspeții noștri să beneficieze de o experiență culinară deosebită. Am ales să adăugăm un plus de gust și diversitate, îmbunătățind rețetele bunicilor astfel încat preparatele noastre să satisfacă toate gusturile.

Ingrediente Bio
Ingrediente Bio

Aprovizionarea Complexului Turistic ”Vila Bâlea” se face în mare parte de la micii gospodari, încurajam producatorii români cumpărând legumele și fructele din localitatea Grădinari, iar produsele lactate de la stânele din Arefu.

Prăjituri de Casă
Gustos și Sănătos

Sub deviza "Gustos și sănătos", profităm la maxim de ceea ce natura ne oferă. Preparăm cu drag dulcețuri și siropuri specifice zonei. Pentru ca și băuturile alcoolice să fie de calitatea dorită, cumpăram strugurii pentru a produce și îmbutelia un vin deosebit care să se potrivească specialităților casei.

Restaurant Vânătoresc Transfăgărășan

Preparate Vănătorești

La cererea oaspeților noștri, Restaurantul Casei s-a îndepărtat de rețetele clasice, specific industriei alimentare și ne-am îndreptat atenția spre “rețetele Bunicii” sau “din Natură–în Farfurie”. Astfel au apărut în Meniu preparate precum Tochitură Haiducească (rețeta tochiturii binecunoscute, dar cu produse vânatoresti, pastramă de oaie sau bulzul – cu produse de la stânele de lângă noi).

Pastrav salbatic din lacul Vidraru
Preparat din păstrăv sălbatic, prins în Lacul Vidraru

Că să fim siguri că produsele sunt de calitatea dorită am construit propria afumătoare pentru produse precum peste, mușchiul de mistreț, cerb…, cârnați și șuncă de casă). De asemenea nu puteam omite rețetele de zacuscă, dulceață (afine, zmeură), siropuri de casă (afine, muguri sau conuri de brad, bujor de munte).

Ingrediente Naturale

Ingrediente Naturale

Procurarea ingredientelor este probabil cel mai important lucru pentru restaurantul nostru, am renunțat la supermarket-uri în favoarea producătorilor locali. Gustul este principalul factor de decizie, tocmai de aceea vrem ca acesta să fie cât mai natural posibil!

Legume din localitatea Gradinari
Legume din localitatea Grădinari

Legumele și fructele folosite în mâncărurile restaurantului sunt procurate de la producători locali din localitatea Grădinari.

Lactate din Arefu
Lactate din Arefu

Pentru cele mai delicioase și aromate lactate apelăm la stânele pitorești din Arefu.

Delicatesele Casei

Ne ocupăm constant de îmbunătățirea rețetelor și a preparatelor din meniu, totuși pasiunea noastră principală rămâne cea pentru delicatesele tradiționale. An de an facem dulceață de afine și zmeură, sirop de muguri și conuri de brad sau chiar de bujor de munte. Ne ocupăm cu strictețe și de borcanele de zacuscă și de murăturile de casă.

Dulceata de casa
Dulceață de casă
Dulceață de casă

Rețetele pentru dulceață le-am dobândit de la oameni ai locului sau chiar din familie, astfel scoatem ce-i mai bun din afine!

Zacuscă de casă
Zacuscă de casă

Fie că este picantă sau dulce, de vinete sau din ghebe, zacusca noastră este un deliciu tot mai căutat!

Murături de casă
Murături de casă

Pentru cei pretențioși am pregătit cele mai delicioase murături, făcute după rețete tradiționale ale locului!