Despre Vila Balea

DESPRE NOI

Povestea noastră a început de la pasiunea unui om pentru munte, cu dedicarea și dorința de a crea un loc special cât mai departe de zarva și agitația orașului.

TRANSFĂGĂRĂȘANUL ESTE DESCHIS PÂNĂ LA NOI TOT TIMPUL ANULUI!

De la vis la realitate

Totul a pornit de la pasiunea unui om pentru munte și pentru că acesta își petrecea majoritatea timpului liber pe crestele din Făgăraș, familia l-a urmat.

Cea mai plăcută îndeletnicire pe care am putut-o găsi aici (pe lângă descoperirea bogățiilor oferite de natură) a fost găzduirea celor care vizitau Transfăgărășanul.

Am descoperit astfel turismul, promovarea Munților Făgăraș si satisfacția oferita de mulțumirea oamenilor care își petrec timpul liber alături de noi.

În imagine este Cătălin, proprietarul Vilei Bâlea, un om al muntelui care știe să aprecieze comorile naturale ale țării noastre și care a dorit să le împartă cu cei care îi calcă pragul casei.

Catalin Vila Balea Transfagarasan
Localizare Vila Balea

Localizare

Complexul Turistic Vila Bâlea este localizat la kilometrul 103,4 DN7C - Transfăgărășan, pe minunatul drum ce șerpuiește printre munți.

Această locație este întinsă pe o suprafață generoasă și beneficiază de multiple facilități, de spații de cazare și mai ales de liniștea și răcoarea pădurii.

Povestea lui Norocel

Povestea lui Norocel

Cum locatia se afla in inima padurilor din Muntii Fagaras, cateva vietuitoare si-au gasit adapost provizoriu in “casa” noastra.

Într-o seară de Martie, pe la sfârșitul lunii, câțiva turiști cazați la noi au adus de pe munte un pui de capră neagră. Fiind buni cunoscători ai legilor cinegetice, inițial nu am vrut să îl pastrăm, insistând să fie dus înapoi în sălbăticie.

Însă, pentru că nu stiam in ce loc anume s ail ducem si deja mirosul oamenilor se simtea in blana lui nu ar fi avut sanse sa supravietuiasca, motiv pentru care am fost de acord să îl ingrijim pana ce o solutie avea sa apara.

Norocel

Perioada s-a prelungit și Norocel a crescut, devenind parte din familie. Venea cu noi peste tot, inclusiv în pădure sau pe munte. Era neașteptat de prietenos cu oamenii și, deoarece trecuse deja un timp destul de lung, ne-a fost teamă să îl ducem înapoi în sălbăticie.

Era atât de acomodat cu noi încât l-am considerat parte din familie. I-am făcut chiar și un țarc împrejmuit lângă pensiune, flancat de câini, ca să îl protejăm. Așa Norocel a petrecut trei ani alături de familia noastră și de turiștii ce se bucurau de prezența lui.

“Doi frati patati” si-au mai gasit drumul spre noi, am invatat sa-i ingrijim si ne-am bucurat de prezenta lor pana ce au fost destul de mari cat sa isi ia zborul.

Norocel

Galerie Foto

Am imortalizat diferite momente speciale ale zilei și am creat un album, vă invităm să descoperiți natura și complexul nostru!